Leuven – Rotselaar Vlaanderenroute GR128

GR 128 Vlaanderenroute

Wandelen op de GR 128 Vlaanderenroute tussen Leuven en Rotselaar

Home » GR 128 Vlaanderenroute » Leuven – Rotselaar Vlaanderenroute GR128
Leuven

Het was weer even geleden en ook nu was er weer weinig tijd te vinden. Maar een dagwandeling op de Vlaanderenroute van Leuven naar Rotselaar bracht me toch weer 25km dichter bij het einde van de Vlaanderenroute. Ik parkeerde in Rotselaar en nam de bus naar Leuven. De bus zat vol met Filipijnse vrouwen die er op los kwebbelden, ik droomde even weg van drukke marktdagen in Manilla en kwam zo al snel op mijn bestemming. 

In Leuven aangekomen pikte ik op de Tiensesteenweg in op de GR 128 waar ik vorige keer was gestopt. Ik steek de drukke baan over en enkele honderden meters verder bevind ik me plots op het platte land tussen de koeien. Er is een wandeldag in de buurt en zo loop ik tegen een stroom wandelaars in. Na een goede 600 ‘goeiendags’ tegen een niet aflatende stoet pezige 50+’ers wordt het terug iets rustiger.

Kesselberg

Langs Boven-lo en via de Abdij van Vlierbeek gaat het richting de Kesselberg. Ik beklim de 75 meter hoge berg met de aangelegde trappen. Boven aangekomen is er een mooi panorama over Leuven en de Dijlevallei.

Echt veel zie ik niet want er is een hardnekkige mist, naar het schijnt kan je bij mooi weer het atomium in Brussel zien liggen.

Ik vervolg mijn weg, het gaat wat omhoog en omlaag en via Putkapel en over het viaduct over de E314 kom ik aan in de Dijlevallei. Ik loop even verkeerd maar zit al snel terug op het goede pad. Langs de oevers van de Dijle gaat het verder. Witte zwanen drijven gracieus op het stromende water van de Dijle, mooi.

Twin Peaks aan de Dijle

Vlaanderenroute

Ik passeer een tiental mensen, ik kan ze het best omschrijven als hippies, die in stilte en elk apart takken en groen aan het verzamelen zijn.

Ik leek even in een David Lynch film terecht te zijn gekomen, Twin Peaks aan de Dijle. Na nog een stuk asfalt kom ik aan de watermolen van Rotselaar waar mijn auto staat.

Map

GPX

Praktisch

Bewegwijzering

9799

Ik volgde de bewegwijzering van Grote Routepaden. Er is een GPX-track en uitgebreide topogids van de GR 128 verkrijgbaar bij Grote Routepaden.

Weer

Het was een vrij zachte herfstdag met veel mist en motregen.

LEUVEN WEER DEZE WEEK

Beoordeling etappe Leuven – Rotselaar

Waardering: 3 uit 5.

In een dicht bebouwd gebied is er gezocht naar zo veel mogelijk bospaden, landwegen, kerkwegen,… Toch moet er ook een deel over verharde wegen worden gewandeld. Wie graag enkele culturele bezienswaardigheden op zijn tocht heeft kiest misschien best voor de Leuven-variant door het centrum van Leuven met zijn veel historische gebouwen. Hoogtepunt is de Kesselberg en de mooie beukenbossen er rond.

Links

Foto’s Leuven – Rotselaar

Gerelateerde berichten

Vragen en opmerkingen

5 Antwoorden op “Leuven – Rotselaar Vlaanderenroute GR128”

 1. Carl Van hooymissen zegt: Beantwoorden

  Wens je veel succes verder, heb het afgelopen jaar de GR128 gelopen vanuit Wissant. In Frankrijk zijn hier en daar in de grote bossen de tekens weg eenmaal voorbij St-Omer dus ik raad je aan om hier een GPS te gebruiken al komt de gps track ook niet altijd overeen met de kaart die je op het internet vind. Ook tussen Haacht en Affligem ontbreken er hier en daar tekens.

  1. hey Carl,

   Bedankt voor de tips, mijn plan is te lopen tot aan de Franse grens, maar misschien doe ik het laatste stuk naar het mooie Wissant later er nog wel bij.
   In Haacht ben ik bijna, dus dat hou ik ook in de gaten dan, heb altijd wel een GPS track op mijn telefoon bij als back-up, dus teveel problemen mag dat niet geven.

 2. Echt leuk om iedere week het relaas van uw tocht te kunnen volgen.
  Ik stuur u nog info ivm het Lake District, maar een beeetje druk momenteel. Zal mogelijks pas volgende week zijn, ben dan een weekje in verlof 😉

  1. Doe maar op het gemak David, heb het verslag van Yanick al twee keer gelezen (dat van jou is niet meer online denk ik). Ziet er wel redelijk pittig uit, ben nog niet overtuigd of ik mijn vriendin ga plezieren met 8000 hoogtemeters 🙂 Misschien gaan voor een combinatie van wat lager en hoger gelegen paden of een stuk van de coast 2 coast en/of Cumbria way. Moeilijk kiezen een tocht zo vroeg op het jaar vind ik.

   1. Yup, verslagje moet ik nog terug online zetten (in het engels). Ik stuur u alvast de GPX files. Ik deed een jaar eerder een tocht met mijn partner dat zeker haalbaar is. Deze staat nog op mijn allereerste blog :
    https://walkingdavid.wordpress.com/long-distance/report-hiking-lake-district-cumbria-ravenglass-keswick/

Geef een reactie