Top 5 wandelingen van 2017

Top 5 wandelingen

Home » Hiking » Top 5 wandelingen van 2017

Top 5 wandelingen – 2017 was weer een mooi wandeljaar, met het einde van het jaar in zicht kijken we nog eens achteruit en geef ik mijn favoriete meerdaagse wandelingen van 2017.

1. GR 131 Tenerife

In maart trok ik solo op de GR 131 op het Canarische eiland, een prachtige wandeling die mijn verwachtingen ruimschoots overtrof. Ook mijn schrik te veel volk tegen te komen bleek ongegrond. Ik kwam zo goed als niemand tegen en bevond me vier dagen in een prachtig afwisselend landschap.

Nadien was er nog tijd om een paar dagen te genieten aan het strand (ik deed de tocht sneller dan verwacht) en de heerlijke restaurantjes op Tenerife. Met stip op nummer één!

2. GR 5 Vogezen

Eind november deed ik een vierdaagse met mijn broer in de Vogezen. De trekking ging voornamelijk over de GR 5 met een paar avontuurlijke zijsprongetjes. Er lag al een mooi sneeuwtapijt wat de tocht extra mooi maakte. Een pittige tocht in het middelgebergte

3. Mullerthal trail

MullerthalMet mijn kinderen deed ik ook dit jaar weer enkele hiking tochten. Altijd fantastische dagen van samen zijn, lachen, eten, soms wat zeuren,… maar steeds een belevenis waar we steeds met plezier op terug kijken. Onze driedaagse op de Mullerthal trail was een echt schot in de roos, de meiden genoten van de vele attracties op de tocht en genoten van het klimmen langs rotsen, spelonken,…

4. GR 128 Vlaanderenroute

Hiking GR 128Ook dit jaar liep ik nog een deel van de GR 128 Vlaanderenroute. De etappe van Laarne naar Latem met passage door het historische Gent was een absolute voltreffer. Maar ook het deel van Aalst naar Laarne door het prachtige Scheldelandschap was een meer dan de moeite. De etappes voordien die ik dit jaar deed waren ook zeker de moeite maar Vlaams-Brabant zijn iets meer verstedelijkt.

Voor 2018 staat zeker de laatste 100 km op het programma tot aan de Franse grens. Ik heb bewust gewacht om 100 jaar na de Grote Oorlog mijn tocht verder te zetten door de Westhoek en het Heuvelland.

5. Eisleck Trail

Het hiking lijstje afronden is moeilijk, elke tocht had wel zijn charme, toch kies ik voor een tweede tocht met mijn kinderen. In 2016 stopte ik op de Escapardenne in Wilwerwiltz na een korte verlenging van de Lee trail. Het was hier dat ik terug vertrok met mijn dochters om de tocht op de Eisleck trail verder te zetten naar Troisvierges. Een stevige tocht waar de beentjes van de jongedames duchtig getest werden.

Ook de kinderhike die ik organiseerde voor Hiking Advisor, de dagwandeling rond Kamp Vogelsang in Duitsland of het weekend in het Meerdaalwoud waren meer dan de moeite, net buiten de top vijf maar daarom niet minder mooi.

Op naar 2018 voor nog meer wandelingen en ‘Wonder and Wandering’!

4 Replies to “Top 5 wandelingen van 2017”

 1. Prachtig…..daar ben ik jaloers op. Als ik nu aan 8km start snak ik al naar adem.

  1. Als je er maar van geniet Marcellina, dat is het belangrijkste!

 2. Dag bart heb al enkele filmpjes bekeken en zou ook graag trails wandelen maar zoek iemand als reisgezelschap en goe dit niet graag alleen als vrouw (61)
  Ikzelf wandelde al de burren en whw en plande alles zelf en ging met rugzak en zou nog trails willen doen Maar zoek dus vrouw of man om me te vergezellen maar waar vind ik zo iemand

  1. Hallo Beatrijs,

   Ik kan je onder meer verwijzen naar de pas opgerichte Facebookgroep waar je een oproep kan plaatsen voor een wandelmaatje. Ook op bv Hiking Advisor of andere forums zou je een oproep kunnen plaatsen.Er zijn ook commerciële initiatieven zoals sportpartner.com, de wandeldate of de tweevoeter.nl

Geef een reactie