Top 3 hikes van het afgelopen jaar.

Top 3 hikesTop 3 hikes – Het einde van het jaar, dan is het weer lijstjestijd. Ook dit jaar ging ik weer op tocht in binnen- en buitenland. Een Top 3 maken is steeds moeilijk en de ene trip is soms moeilijk te vergelijken met de andere. We deden toch even de denkoefening om een klassement samen te stellen. Zie hier de top 3 hikes van 2018 in een notendop.

De volledige verslagen met foto’s, GPX en info zijn uiteraard te vinden achter de toegevoegde linken.

Top 3 Hikes

1. Tour des Aiguilles Rouges: Mijn favoriet voor dit jaar was de zomertocht in de Franse Alpen, met mijn schoonbroer Ilyes maakte ik een lus met vertrekpunt in Chamonix. Vooral de achtergelegen valleien weg van Chamonix, waar we helemaal alleen waren, blijven op het netvlies plakken. Een pittige maar prachtige tocht in de Franse bergen.

2. Affric Kintail trail: Op twee staat de prachtige reis naar Glen Affric in de Schotse hooglanden. Met een prachtige voorjaarszon als gezel genoten we van de wilde Schotse natuur en whiskey. We kozen voor de Affric Kinitail Way met een korte verlenging op de Great Glenn Way richting Inverness.

3. GR 131 Gran Canaria: Op drie staat mijn recentste reis van het jaar. met mijn broer trok in naar Gran Canaria om er de GR 131 te wandelen. De GR gaat dwars door het binnenland van het eiland doorkruist van kust tot kust. We hiken door met kleine paddenstoelen begroeide inheemse Canarische dennenbossen, langs de duizelingwekkende steile rotsen van de bijna ontoegankelijke kust en de rijke biodiversiteit van de ravijnen. Een bijzonder mooie tocht met toch wel wel hoogtemeters op de groene archipel.

Verder ging ik nog stappen op een driedaagse met mijn dochters op de GR 5A Kustroute aan onze Belgische kust. Intussen worden de plannen gesmeed voor 2019. Tijdens de Paasvakantie staat een trip naar het Altlasgebergte in de steigers. Andere plannen worden gesmeed, dus hou onze site en Facebook pagina zeker ook volgend jaar in de gaten.

Wat was jullie topper van het jaar? Ik hoor het graag in de comments!

5 Antwoorden op “Top 3 hikes van het afgelopen jaar.”

  1. Onze topper was de Laugavegur in Ijsland, maar ook de Eifelsteig in Duitsland was mooi en onze 12-daagse tocht langs de Via Francigena die op 1e Pinksterdag eindigde in Rome.

    1. Staan allemaal ook nog op mijn (eindeloos lang) verlanglijstje!

  2. The Half-Dome in Yosemite National Park (US)

  3. Canada en Amerika…nog bestemmingen op het verlanglijstje. Als de huidige shut down de Amerikaanse parken niet dicht gaat houden natuurlijk 😉

  4. Onze topper dit jaar was Mallorca! Stukjes GR221 gedaan en zeker de moeite, smaakt naar meer!

Geef een reactie