Hiking stories

Over mij

Verhalen van een hiking liefhebber

Home » Over mij                                                                                  for Englisch scroll down.

Hiking Tenerife

Hallo, ik ben Bart, 44 jaar, hiking liefhebber en vader van twee mooie dochters.

In mijn jonge(re) jaren heb ik trektochten gedaan in alle continenten. Van de prachtige Tongariro crossing in Nieuw-Zeeland of Mount Kosciuszko in Australië tot Chileense vulkaantoppen en meerdaagse trekkings door de Andes. Met mijn familie door het Thaise oerwoud of de Zwitserse Alpen… stuk voor stuk prachtige hiking ervaringen. Enkele jaren geleden heb ik de draad terug opgepikt na wat jaren van inactiviteit (kids 🙂 ) en heb ik met mijn zus de West Highland Way in Schotland gewandeld. Alweer een tocht om nooit te vergeten. De Lee trail met broer en zus, Kungsleden of Opaalkust met mijn toenmalige vriendin, tochten met mijn kinderen, solo op de GR 131 in Tenerife, in de Franse Alpen of Schotse Highlands… De lijst lijkt langer en langer te worden. Allemaal leuke hiking ervaringen in hopelijk een lange rij van nieuwe trekkings die nog mogen volgen.

Verder hou ik van filmpjes maken en monteren, voetbal kijken (KVC Westerlo) en wandelen. Wonende in de Parel der Kempen ben ik dan ook gezegend met een prachtige woonomgeving.

Je kan mijn wandelverhalen ook volgen op Facebook, Twitter , Instagram of Bloglovin

 Sommige van de links in op mijn website zijn ‘affiliate links’. Dit betekent dat als u op de link klikt en het item koopt, ik een partnercommissie ontvang. Hoe dan ook, ik adviseer alleen producten of diensten die ik persoonlijk gebruik en waarvan ik geloof dat deze waardevol zijn voor mijn lezers.

Contact

Stories of a hiking geek

Kungsleden Abisko – Nikkaluokta hiking

Hey,

I’m Bart, 44, father of two beautiful daughters, friend of Katrien who has two lovely kids as well. A modern family you could say 🙂

In my young (er) years I’ve hiked in all the five continents. From the beautiful Tongariro crossing in New Zealand or Mount Kosciuszko in Australia to Chilean volcanic peaks and multi-day treks through the Andes. With my family through the Thai jungle or the Swiss Alps, with friends in amazing Tanzania … all wonderful hiking experiences. Last year I picked up the thread after some years of inactivity (kids :-)) and I walked with my sister the West Highland Way in Scotland. Another trip to remember. Lee trail with brother and sister, Kungsleden or Opal Coast with my ex-girlfriend Hannelore, trips with my children, solo on the GR 131 tenerife,… all great experiences in hopefully a long list of new hiking treks which may still follow.

I also love making home movies and editing, watching football (KVC Westerlo) and walking. Residing in the ‘The Kempen’ I am also blessed with a beautiful environment.

You can also follow my hiking stories on Facebook, Twitter , Instagram or Bloglovin

Disclosure: Some of the links in this post are “affiliate links.” This means if you click on the link and purchase the item, I will receive an affiliate commission. Regardless, I only recommend products or services I use personally and believe will add value to my readers.

Foto’s uit de oude doos

Bart

18 Reacties

 1. Mooie site, mooie foto’s en mooie tochten!
  Groeten
  Hans Koster

  1. Bedankt Hans, updates zijn altijd te volgen via http://fb.com/wonderandwandering

 2. Carl Van hooymissen zegt:

  Heb dit jaar in september de laatste stappen gezet van GR128 van Wissant naar Aken.
  Heb er met etappes 13 maanden over gedaan en het was zeker de moeite.
  Ik wens je nog veel wandelplezier.

  1. Hey Carl,

   Leuk om te horen. Mijn voorlopige intenties zijn om te lopen tot aan de Franse grens. Maar misschien doe ik het laatste stuk er ook wel bij. Deed eind augustus nog een tweedaagse aan de Opaalkust tussen Cap Blanc Nez en Boulogne-sur-Mer. Is het gedeelte tussen het Heuvelland en de Franse grens de moeite om er bij te nemen?

 3. Bart, mooie blog en mooie foto’s; Groeten Didier

  1. Bedankt Didier!

 4. Steven Smets zegt:

  Hallo Bart
  Ik lees hier in op weg van je website. Knappe site en bruikbaar voor de kinderen.
  Heb geen facebook dus dikke duim via deze weg.
  Grtz
  Steven Smets

  1. Merci Steven! 😉

 5. Rob Imans zegt:

  Dag Bart,
  het is altijd met plezier dat ik je verslagen lees. Je steekt er echt veel tijd in en ik vind het knap dat je ons wil laten meegenieten van al je uitstappen.
  Bovendien levert het ideeën aan voor mezelf om ook eens met mijn kids eropuit te trekken.
  Ik vroeg me af met welk apparaat je je filmpjes/foto’s maakt en met welk programma of andere tools je die mooie verslagfilmpjes in elkaar knutselt?
  Alvast bedankt!
  Rob

  1. Hallo Rob,

   Bedankt voor de fijne complimenten. Mijn filmpjes maak ik op een JVC Everio Quad proof. Die is schokbestendig, stofbestendig, waterdicht,… Kan tegen een stootje dus. Verder is het een vrij gewone camera voor particulieren.
   Mijn filmpjes bewerk ik in Apple Final Cut Pro X en Adobe After Effects (intro’s, outro’s,…) Maar dat is ook een leercurve van 10 jaar geweest en veel ‘trial-and-error’ 😉 Maar het zijn prima programma’s.

   Groeten Bart

 6. zegt:

  Dag Bart, Leuke site!
  Ik was eigenlijk op zoek naar plekjes in de buurt (meerhout, geel, mol) om in de zomer eens te kunnen wildcamperen… ik weet dat het hier in Belgie niet mag maar bon…
  Tegenwoordig kan je nergens precies nog je ‘tentje’ opslaan zonder iemand het gezien zou hebben…
  Moest je nog een leuke tip/plaats hebben, hoor ik het graag.
  Groetjes,
  Tom

  1. Hey Tom,

   Leuke plekjes genoeg, heb bv. zelf al redelijk veel wild gekampeerd op de GR 128 Vlaanderenroute. Maar geen specifiek gekozen plaats, gewoon uitgezocht tijdens de tocht.

   ’t Is niet echt wild (bivakplaats) maar de Hertenberg in Herselt is heel leuk en Het Vinne (bivakplaats) in Zoutleeuw vind ik ook een top locatie om te kamperen.

   Maar verder is Vlaanderen inderdaad te dicht bevolkt om ongezien je tent op te zetten, ben ook al weg gejaagd geweest door boeren e.d.

   Groeten, Bart

 7. Renaat Himpe zegt:

  Dag Bart,

  Mooie Site. Mooie verslagen. Mooie tochten.
  Kan het kaartje van je tocht door de Vogezen nog hersteld worden ?

  Groeten
  Renaat

  1. Het kaartje zou terug online moeten staan.

   Groeten, Bart

 8. Marya zegt:

  Hoi, mooie site. Ik ga je inspirerende blogs volgen. Mijn Bucketlist wordt langer en langer denk ik..👣🚶‍♀️😍

  1. Bedankt Marya… mijn bucketlist is intussen ook oneindig 😉

 9. Callaerts Katja zegt:

  Beste
  toffe site, ik ben zelf ook een zeer avontuurlijke reizigster : van Rwanda, tot Viëtnam, Laos, Thailand, Cambodja, Balkan, India en heel veel in Europa.
  Zet me op mijn eentje ook in voor waterprojecten in de ontwikkelingslanden.
  Dit jaar graag een berghuttentocht in Dolomieten. Mijn 2 tienerdochters die de Anapurna in Nepal hebben behaald tot aan de top van Muktinath zien deze tocht in Italië niet zitten.
  Alleen ben ik mijn reismaatje kwijt…Zijn er mensen die soms ook deze interesse hebben en deze zomer tussen de bergen willen vertoeven :).
  Rugzak en camelbag en we zijn weg 🙂

  1. Hallo Katja… reizen blijft top. Al veel gemeenschappelijke landen bezocht (al zijn de meeste bij mij al een tijdje geleden). Mijn verlof staat voor dit jaar reeds tot de laatste dag ingeplant al staan de Dolomieten nog hoog op mijn verlanglijstje. Eerst nog Kaapverdië, Letland en Georgië dit jaar.

Geef een reactie

I, I follow, I follow you