Over mij

Verhalen van een hiking liefhebber

Hallo,

Hiking TenerifeIk ben Bart, 41 jaar, hiking liefhebber en vader van twee mooie dochters. Daarbuiten ook nog eens de vriend van Hannelore, haar twee zonen kwamen bij het pakket en zo zijn we soms met z’n drietjes en soms met zes. Een moderne familie noemen ze dat zeker 🙂

In mijn jonge(re) jaren heb ik trektochten gedaan in alle continenten. Van de prachtige Tongariro crossing in Nieuw-Zeeland of Mount Kosciuszko in Australië tot Chileense vulkaantoppen en meerdaagse trekkings door de Andes. Met mijn familie door het Thaise oerwoud of de Zwitserse Alpen… stuk voor stuk prachtige hiking ervaringen. Enkele jaren geleden heb ik de draad terug opgepikt na wat jaren van inactiviteit (kids 🙂 ) en heb ik met mijn zus de West Highland Way in Schotland gewandeld. Alweer een tocht om nooit te vergeten. De Lee trail met broer en zus, Kungsleden of Opaalkust met Hannelore, tochten met mijn kinderen, solo op de GR 131 in Tenerife… allemaal leuke hiking ervaringen in hopelijk een lange rij van nieuwe trekkings die nog mogen volgen.

Verder hou ik van filmpjes maken en monteren, voetbal kijken (KVC Westerlo) en wandelen. Wonende in de Parel der Kempen ben ik dan ook gezegend met een prachtige woonomgeving.

Je kan mijn wandelverhalen ook volgen op Facebook, Twitter , Instagram of Bloglovin

Stories of a hiking geek

Kungsleden Abisko – Nikkaluokta hikingHey,

I’m Bart, 41, father of two beautiful daughters, friend of Hannelore who has two sons. A modern family you could say 🙂

In my young (er) years I’ve hiked in all the five continents. From the beautiful Tongariro crossing in New Zealand or Mount Kosciuszko in Australia to Chilean volcanic peaks and multi-day treks through the Andes. With my family through the Thai jungle or the Swiss Alps, with friends in amazing Tanzania … all wonderful hiking experiences. Last year I picked up the thread after some years of inactivity (kids :-)) and I walked with my sister the West Highland Way in Scotland. Another trip to remember. Lee trail with brother and sister, Kungsleden or Opal Coast with Hannelore, trips with my children, solo on the GR 131 tenerife,… all great experiences in hopefully a long list of new hiking treks which may still follow.

I also love making home movies and editing, watching football (KVC Westerlo) and walking. Residing in the ‘The Kempen’ I am also blessed with a beautiful environment.

You can also follow my hiking stories on Facebook, Twitter , Instagram or Bloglovin

Foto’s uit de oude doos

Bart

 

10 Replies to “Over mij”

 1. Mooie site, mooie foto’s en mooie tochten!
  Groeten
  Hans Koster

  1. Bedankt Hans, updates zijn altijd te volgen via http://fb.com/wonderandwandering

 2. Carl Van hooymissen zegt: Beantwoorden

  Heb dit jaar in september de laatste stappen gezet van GR128 van Wissant naar Aken.
  Heb er met etappes 13 maanden over gedaan en het was zeker de moeite.
  Ik wens je nog veel wandelplezier.

  1. Hey Carl,

   Leuk om te horen. Mijn voorlopige intenties zijn om te lopen tot aan de Franse grens. Maar misschien doe ik het laatste stuk er ook wel bij. Deed eind augustus nog een tweedaagse aan de Opaalkust tussen Cap Blanc Nez en Boulogne-sur-Mer. Is het gedeelte tussen het Heuvelland en de Franse grens de moeite om er bij te nemen?

 3. Bart, mooie blog en mooie foto’s; Groeten Didier

 4. Hallo Bart
  Ik lees hier in op weg van je website. Knappe site en bruikbaar voor de kinderen.
  Heb geen facebook dus dikke duim via deze weg.
  Grtz
  Steven Smets

 5. Dag Bart,
  het is altijd met plezier dat ik je verslagen lees. Je steekt er echt veel tijd in en ik vind het knap dat je ons wil laten meegenieten van al je uitstappen.
  Bovendien levert het ideeën aan voor mezelf om ook eens met mijn kids eropuit te trekken.
  Ik vroeg me af met welk apparaat je je filmpjes/foto’s maakt en met welk programma of andere tools je die mooie verslagfilmpjes in elkaar knutselt?
  Alvast bedankt!
  Rob

  1. Hallo Rob,

   Bedankt voor de fijne complimenten. Mijn filmpjes maak ik op een JVC Everio Quad proof. Die is schokbestendig, stofbestendig, waterdicht,… Kan tegen een stootje dus. Verder is het een vrij gewone camera voor particulieren.
   Mijn filmpjes bewerk ik in Apple Final Cut Pro X en Adobe After Effects (intro’s, outro’s,…) Maar dat is ook een leercurve van 10 jaar geweest en veel ‘trial-and-error’ 😉 Maar het zijn prima programma’s.

   Groeten Bart

Geef een reactie